Kunstuitleen Sous-Terre header Hoe werkt het

Hoe werkt het?

Bij onze kunstuitleen met spaartegoed betaalt u geen huur, maar spaart u 1% per maand over de waarde van het kunstwerk dat u leent. Uw volledige inleg wordt een spaarbedrag, dat u op ieder moment vrij kunt besteden in onze galerie. U kunt net zoveel werken in bruikleen krijgen als u wilt en u kunt onbeperkt wisselen. Omdat u tijdens de leenperiode tot het moment dat u tot aankoop overgaat geen huur hoeft te betalen, hebt u de kunstwerken in feite gratis in huis gehad.

Ontdek het unieke Artplan

Het Artplan van Kunstuitleen Sous-Terre is een unieke mogelijkheid voor het verrijken van uw woon- en werkomgeving met hedendaagse kunst. Met gebruikmaking van het kunstuitleensysteem kunt u namelijk uw woning en bedrijfsruimte nagenoeg gratis inrichten met prachtige kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars. Het Artplan is uniek in Nederland en is nu voor iedereen beschikbaar. Voor ieder budget hebben wij een passend aanbod.

Kunstuitleen Stockruimte

Sparen in plaats van huren

Het Artplan biedt u de gelegenheid om vanaf € 15,- per maand voor kunst te sparen en op een zeer klantvriendelijke wijze kwalitatief hoogwaardige kunstwerken in huis te halen, waarvoor u geen huur hoeft te betalen. De maandelijkse bijdrage wordt bij ons namelijk volledig als spaartegoed gereserveerd. Aangezien het huurtarief van de meeste andere kunstuitlenen rond 1% van de waarde van het kunstwerk bedraagt, bespaart u bij ons op jaarbasis maar liefst 12%. Bovendien kunt u met gebruikmaking van ons spaarplan op termijn het kunstwerk van uw dromen in eigendom krijgen.

Ik wil sparen

Toch huren?

Ook als u om wat voor reden dan ook geen gebruik wilt maken van onze spaarregeling is het aantrekkelijk om u in te schrijven voor het Artplan. Ons Artplan biedt u ook de gelegenheid om gebruik te maken van onze uiterst gunstige kunstshuurregeling. Bij deze regeling profiteert u weliswaar niet van alle voordelen die hierboven zijn benoemd, maar ook met onze kunsthuurregeling bent u financieel gunstig uit. Het huurtarief dat wij hanteren kan namelijk als één van de voordeligste van Nederland worden aangemerkt. Ook op deze manier krijgt u voor weinig geld goede kunst in huis.

Kom meer te weten over de mogelijkheden van onze kunstuitleen en bekijk alle informatie over de kunstuitleenregeling.

Ik wil huren

Profiteer van een groot aantal voordelen

Het Artplan van Kunstuitleen Sous-Terre biedt u een groot aantal voordelen ten opzichte van andere kunstleen aanbieders. Zo profiteert u bij ons onder andere van:

  1. Razendsnel sparen: U spaart iedere maand een bedrag afhankelijk van de verkoopwaarde van het kunstwerk. Voor slechts € 5,- leent u een kunstwerk tot € 500,-.  Voor iedere € 500,- meerwaarde spaart u € 5,- extra.
  2. Regelmatig ruilen: Na 6 maanden heeft u de optie het kunstwerk te kopen of van kunstwerk te wisselen. In overleg is het eventueel mogelijk kunstwerken voor langere tijd te lenen.
  3. Gespreide betaling: Wanneer u een kunstwerk wil kopen terwijl uw spaartegoed onvoldoende is, dan kunt u gebruik maken van onze gespreide betalingsregeling. Het resterende bedrag betaalt u in termijnen.
  4. Ruime keuze: U heeft keuze uit duizenden kunstwerken. Met het opgebouwde spaartegoed hoeft u niet het geleende werk te kopen, maar heeft u tevens keuze uit vrijwel de hele collectie.
  5. Bezorgdienst: Voor het vervoeren en plaatsen van de geleende kunstwerken kunt u gebruik maken van onze klantgerichte hulpdiensten. Tegen een kleine vergoeding zorgen wij voor passend vervoer.
  6. Voordelig aanmelden: U kunt zich aanmelden via deze webpagina of bij onze galerie. Bij aanmelding betaalt u een eenmalig inschrijfbedrag van € 25,-, waarbij een korting van € 10,- geldt indien u zich online aanmeldt.
  7. Huren mogelijk: Wanneer u niet wil sparen kunt kiezen voor onze kunsthuurregeling. U betaalt dan een maandelijks bedrag dat is gerelateerd aan de kostprijs van het kunstwerk. Ons huurtarief bedraagt 0,6% en behoort daarmee tot één van de gunstigste tarieven van Nederland.

Veelgestelde vragen

welke kunstwerken kunnen geleend worden?

De meeste kunstwerken die wij aanbieden in onze galerie en webshop zijn beschikbaar via onze kunstuitleen. Heeft u een kunstwerk gezien die u graag wilt lenen? Vraag dan naar de beschikbaarheid.

waarom betaal ik geen huur?

Normaal betaalt u bij een kunstuitleen 1% van de waarde van een werk huur per maand. U betaalt dus in feite 12% van de waarde per jaar. Bij ons betaalt u geen huur, maar bouwt u een spaarbedrag op waarmee u uiteindelijk een kunstwerk naar keuze koopt.

hoe zit het met de ‘kwaliteit’ van de kunst?

Wij werken alleen met vaste kunstenaars van de galerie, waardoor wij borg staan voor kwaliteit. U kunt kiezen uit duizenden werken, zowel schilderijen als sculpturen. Deze zijn te bekijken in onze online collectie, maar ook in het echt in onze galerie.

wat als ik een ander kunstwerk wil lenen?

U kunt onbeperkt wisselen. Als u toch liever een andere kunstwerk leent, wisselt u eenvoudig van kunstwerk. U leent een kunstwerk voor een periode van 6 maanden. Na afloop van deze termijn beslist u of u het werk aankoopt of dat u het terugbrengt en ruilt tegen een ander kunstwerk.

hoe lang kan ik een kunstwerk lenen?

Standaard leent u voor een periode van 6 maanden. Na 6 maanden beslist u of u het werk ruilt tegen een ander kunstwerk, verlengt voor 6 maanden of aankoopt met uw spaartegoed. In overleg met de betreffende kunstenaar is het mogelijk om het werk voor een langere periode in bruikleen te nemen.

wat kost het?

U betaalt eenmalig € 25,- inschrijfgeld, waarbij u € 10,- korting krijgt bij online aanmelden. Vervolgens betaalt u maandelijks een bedrag. De hoogte is afhankelijk van de waarde van het kunstwerk. Bekijk hiervoor de tabel op deze pagina.

Contact

Wil u meer weten over ons kunstuitleen systeem of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?